Cognitieve ontwikkeling baby 6 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 6 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby kan met zes maanden al zelfstandig zitten en misschien zelfs al kruipen! Dit kan aangemoedigd worden door speelgoed net iets buiten het bereik van de baby neer te zetten. Wanneer hij het speelgoed te pakken heeft, zal hij het ook kunnen doorgeven van de ene naar de andere hand.

De baby vindt het op deze leeftijd leuk om voorgelezen te worden, muziek te luisteren, geuren en kleuren te ontdekken en zijn sociale vaardigheden te verbeteren. Contact met andere baby’s vindt hij geweldig. In deze periode leert hij ook zijn eerste echte woordjes, ook al weet hij nog niet altijd wat deze betekenen.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

De baby kan met zes maanden zelfstandig zitten, eten vasthouden en naar zijn mond brengen.

De motoriek met de handen is erg toegenomen, speeltjes grijpen en naar zich toe trekken is geen probleem meer.… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De angst voor vreemden die de baby mogelijk heeft ontwikkeld, zal in deze maand enigszins toenemen. Hij herkent het verschil tussen bekenden en onbekenden en zal huiverig zijn naar nieuwe mensen toe.… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby 6 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]