Voedingsschema baby 6 maanden


Een voedingsschema bij een baby van 6 maanden:

Het voeden van een baby in het eerste jaar kan door middel van borstvoeding of flesvoeding. Vanaf de 6e maand is het echter ook verstandig om vast voedsel te geven. De tandjes komen door, maar het moet voorlopig nog wel gepureerd of geprakt zijn.

De eerste vaste hapjes

De eerste vaste hapjes beginnen vaak tussen de 4e en 6e maand. Hij kan nu zijn hoofdje rechtop houden en de tongreflex is ook opgehouden. Deze tongreflex zorgde er eerder nog voor dat alles wat in het mondje kwam, gelijk weer werd uitgespuwd.

Wanneer de baby nog niet eerder was begonnen met vast voedsel, is het verstandig om te beginnen met rijstepap of gepureerde groenten/fruit. Alles moet gepureerd en enigszins vloeibaar zijn en er mag geen zout toegevoegd zijn.

De eerste vaste voedselhapjes zullen een hele belevenis zijn. Het is natuurlijk hartstikke gek om opeens van een lepeltje te moeten eten. Reken op een grote knoeiboel, de eerste paar pogingen.

Ook alle smaken zijn nieuw. Het is daarom aan te raden om te beginnen met een milde smaak. Geef deze smaak een paar dagen achter elkaar, voordat een nieuwe smaak gegeven wordt. De eerste keer zal de baby het hoogstwaarschijnlijk nog niet lekker vinden. Hij moet echter wennen aan de smaak, en dit is meteen een manier om te zien of hij allergie├źn heeft voor bepaalde groenten of fruit.

Wanneer de baby al enigszins gewend is om wat te eten kunnen ook warme geprakte maaltijden worden toegevoegd aan het menu.

De baby moet daarnaast sowieso dagelijks pap met 200 ml opvolgmelk binnenkrijgen. Tussendoor kan de baby wat water of verdunde vruchtensap drinken.

Speciale aanbieding


Borstvoeding

De baby stapt nu zoveel mogelijk over op vast voedsel. De borstvoedingen kunnen naar behoefte van de baby gegeven worden. Dit zal misschien nog 3 a 4 voedingen per dag bedragen.

Flesvoeding

De flesvoedingen worden ook steeds minder nu de baby over begint te stappen op vast voedsel. 3 a 4 flesjes van 200 ml zouden nu ruim voldoende moeten zijn.

Meer over voedingsschema's

Meer weten over babyvoedingsschema's? Lees hier meer over het voedingsschema baby 6 maanden. Een compleet schema met de voedingsschema's van de diverse maanden is te downloaden via de site Baby Voedingsschema.
Baby 6 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]